GMBR 30/4/2016 OTW GI BATU KIKIR














KITTIZENS

THUN NI AKU DH FORM 2..UISH.. BERAPE THUN DAH AKU X BUKAK.. OK..SKRG NI AKU SKOLAH KAT KITTIS.. DULU KAN AKU ADE 5 ADIK BERADIK.. SKRG ,ALHAMDULILLAH AKU DPT ADIK BARU.. THUN LEPAS 23 DISEMBER 2015, LGPUN.. SKRG AKU SKOLAH TAHFIZ DAN PAKAI PURDAH.. AKU HARAP CPT2LAH AKU HBIS ALQURAN..

Cara hendak tahu Juzu' di muka surat mana.

 BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
 
 
Siapa nak tahu,aqilah baru belajar di FACEBOOK..Ini tentang cara hendak membuka muka surat pada juzu'.. seperti juzu' 31,30,15 dan sebagainya..Attention!/Perhatian! ini untuk yang pandai matematik jer..Ini semua allah sahaja yang mengajar kita mendidik kita dan sebagainya..
 

ok..sekarang mari kita belajar.

contoh 1:
Kalau kamu semua nak buka juzu' 14 macam ini,kita buat jalan kira...
juzu' 14 - 1 = 13 kemudian kamu semua darab dengan dua sama dengan.. 13 x 2 =26
ok.. Selepas itu 26 itu tambah dua dekat depan(bergabung) contoh.. 26 bergabung dengan 2 =262
Jadi,cuba kamu semua buka al-quran muka surat 262 confirm(pasti) menjadi juzu' 14..


Haaa! menakjubkan?

ok sekarang ini kalau tak puas hati lagi..kita ambil contoh 2 pula...

Contoh 2:
Juzu' 2= 2 - 1 = 1
           = 1x 2 =2
Jadi..2 itu tambah lagi satu 2 = 22
cuba tengok al quran muka surat 22 Juzu' 2 kan?

Itulah allah yang maha mengetahui lagi maha bijaksana..allah maha  pencipta dan sebagainya.
Kalau macam itu,Nak bukak juzu' tersebut kena lah ingat formula...

wasalam...

 

kereta kuasa air garam



Ini adalah permainan yang dihasilkan daripada tenaga kimia menjadi tenaga eletrik melalui air garam  





Inilah tenaga eletrik yang akan menghasilkan tenaga kinetik. 



Apabila air garam tersebut mengalir ke tigi-tiga bahan ini,kereta mainan itu akan bergerak dan akan menghasikan tenaga kimia kapada tenaga eletrik kepada tenaga kinetik..



Inilah hasilnya...

Adik Baru

 
lahirnya aisyah...

Gambar ini,aku pakai instagram..

ini biodata die..

Nama:Nur Aisyah binti Mohd Kamal
Tarih Lahir:14.06.2012


Jogging kat tamantasik